Екскурзия до Етъра и Велико Търново с шоу " Звук и светлина"

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни / 1 нощувка ДЕСТИНАЦИЯ: Хасково – Казанлък - Габрово – Търново- Хасково

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 89 лв.
Дата Цена Запитване
1-ви ден : 7:00ч. Отпътуване от Хасково за Казанлък. 7:15ч. Възможност за качване на туристи от Димитровград и 8:00ч. Стара Загора Минаваме през гр.Казанлък (може и да не се посети града ако групата не желае , ще го уточним според желаещите) Какво може да посетим в града: 9:00ч. Посещение на Казанлъшката гробница 10:00-12:00 Свободно време за разходка и кафе и възможност за посещение на : Музей на розата(по желание) Исторически музей "Искра"(по желание) Етнографски комплекс „Кулата“ (по желание ) Цена за обиколен билет за тези музеи : 18лв. Пътуване през прохода Шипка за етнографски комплекс Етъра . 14:00ч. Организиран обяд в механа Етъра (по желание) Заявява се при записване . Посещение на Етъра за Празника на пестила- Алея на вкусовете с дегустации и базар на различни видове пестил, вино и деликатеси. Събитието е отличено от Министерство на туризма с награда Духът на България. 17:00 -18:00 Соколски манастир 18:00 Отпътуване за В. Търново. Настаняване в хотела, свободно време . 21:00 Имаме възможност да наблюдаваме Светлинно шоу – „Звук и светлина“ безплатно или от панорамната площадка с такса за възрастни 15лв , деца 5лв. 2-ри ден : Закуска в хотела Разглеждане на крепостта Царевец с екскурзоводска беседа или парка „Мини България“(8лв. възрастни,4лв. деца и пенсионери) или Музея на восъчните фигури(8лв възрастни,4лв. деца и пенсионери). След това разходка из Арбанаси :свободно време за самостоятелна разходка , кафе и обяд. По желание посещение на манастир „Св.Богородица“ с чудотворната икона . „Св.Николай Чудотворец“, Констанцалиевата къща. 15:00ч. Отпътуване за Хасково през Прохода на Републиката 16:00 Посещение на Килифаревски манастир,основан през 1348 година, а през 1840 г. Колю Фичето започва изграждането на 3-та църква в Килифаревския манастир "Св.Димитър" .Манастирът притежава няколко ценни икони. 17-17:30 Отпътуване за гр.Хасково. Пристигане в Хасково късния следобед

Цената включва

-транспорт с лицензииран автобус -1 нощувка в хотел 4 звезди в центъра на В.Търново. Пожелание доплащане +20лв на човек за по-луксозен хотел. -входен билет за Етъра и крепостта Царевец във В.Търново -екскурзоводско обслужване през цялото пътуване . -застраховка за пътуване.

Цената не включва

-входни такси за посещаваните музеи освен включените в пакета -разходи от личен характер -обяд в механа Етъра(10-15лв при предварителна заявка) -вечеря( може да бъде организирана по желание на групата)