Екскурзия в МАРОКО - великолепието на имперските градове!

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 9 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: Маракеш – Водопад Узуд – Маракеш – Рабат – Мекнес – Фес – Казабланка – Маракеш

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 14:30 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Маракеш в 17:30 ч. и посрещане от местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Възможност за посещение на градината на Мажорел (по желание, входна такса срещу доплащане от 7 EUR). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Обзорна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Следобед посещение на: джамията Кутубия (отвън), градините Менара, гробниците на владетелите от династията Са‘адид (отвън) и прекрасния образец на дворцова архитектура - двореца Бахия  и знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и предварителна заявка – фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки). Нощувка.


Ден 3

Закуска. Отпътуване към едно от природните чудеса на Мароко - водопада Узуд . Самата дума оuzoud идва от берберски и означава "маслина", заради намиращите се тук маслинови дървета. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid, в превод от арабски "Реката на робите"). Отвсякъде дебнат маймуни, които търсят какво да отмъкнат за хапване от туристите. Свободно време за обяд и разходка. Следобяд отпътуване за Маракеш. Вечеря. Нощувка. 


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Рабат - административната столица на Мароко, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти.  Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). Посещение на Казба Удайя, преминаване през пиратския град до откриващата се панорамна гледка към Рабат, град Сале и океана. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 


Ден 5

Закуска. Отпътуване към Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“ - един от четирите имперски града, който по време на управлението на Мулай Исмаил бил столица на Мароко. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Кратка обиколка на града. Свободно време за обяд. Посещение на руините на Волубилис. Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Следва ден, посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Обиколката започва с посещение на фабрика за керамика и кратка фотопауза за панорамни снимки на град Фес. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина, Медресе Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис и в която се помещават образователно училище и единствената във Фес и една от малкото отворени за немюсюлмански туристи джамия. Срещу нея се намира хидравличния часовник с невероятна структура Дар Ал Магана и най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Обиколката продължава с известния фонтан Нежарин и търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за кожени изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Отпътуване от Фес за Казабланка. Обзорна обиколка на Казабланка - най-големият и най-романтичният град в Мароко. Посещение на старата Медина, площад "Мохамед" V, търговската улица, датираща още от 1930 година, площада на Обединените нации, най-големия парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. Обиколката продължава с посещение на джамията "Хасан II" (отвън), втората по големина джамия в света след тази в Мека. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Трансфер до летището в Маракеш за чартърен полет на авиокомпания "BH Air" в 18:30 ч.


Ден 9

Пристигане на летището в София в 00:50 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 9 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 1 ден
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: автобус и самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Единична стая - 329 BGN
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali" (без включена вечеря и напитки) на турист при минимум 15 записани туристи от 1 до 100 години / 59 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая) от 1 до 100 години / 39 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая) от 1 до 100 години / 65 BGN
 
Traveller BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията или вашия туристически агент. от 1 до 100 години / 20 BGN
 
Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава) от 1 до 100 години / 0 BGN
 


Пояснения:
  • Условия за плащане: при резервация - 35% от основната цена; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Условия за анулация: до 30 дни - 35% от основната цена; от 29 дни до 1 ден преди отпътуване - цялата дължима сума.
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
  • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
  • Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
  • Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • На територията на Мароко има забрана за внасяне и използване на дронове!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

Цената включва

  • Самолетен билет за директен чартърен полет София - Маракеш - София на авиокомпания "BH Air"
  • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг с размери до 60x40x30 см
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Всички описани трансфери по програмата
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Farah Magrib" 4* (или подобен) в Маракеш
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan Chellah" 4* (или подобен) в Рабат
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Wassim" 4* (или подобен) във Фес
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Oum Palace" 4* (или подобен) в Казабланка
  • Туристическа такса престой в Мароко
  • Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Маракеш, Мекнес, Рабат, Фес и Казабланка
  • Посещение на водопада Узуд
  • Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
  • Входни такси за двореца "Бахия" в Маракеш, медресе "Бу Инания" във Фес и руините "Волубилис"
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
  • Водач-преводач от България
  • При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"

Цената не включва

  • Фолклорна шоу-програма в ресторант "Chez Ali"
  • Входни такси за градината на Мажорел (7 EUR), за джамията "Хасан ІІ" (12 EUR), за гробницата на Саади (6 EUR)
  • Обяди
  • Напитки по време на храненията
  • Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 EUR на турист за целия престой (заплаща се задължително на място)
  • Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
  • Разходи от личен характер
  • Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия