Екскурзия Виетнам, Камбоджа, Тайланд

ВИД ТРАНСПОРТ: ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 13 дни / 11 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: София - Доха – Ханой – Халонг - Дананг - Ба На Хиллс - Хой Ан – Хо Ши Мин – Делтата на Меконг - Сием Рип - Ангор Ват - Банкок - Доха - София

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ПРОМО!

Резервирайте сега своето пътуване с 5 % депозит! Окончателно плащане след потвърждение на пътуването, но най-късно 30 дни преди датата на отпътуване!

 

ДАТИ: 18.11.2020 – 01.12.2020,

14.03.2021 – 27.03.2021

 

Защо да изберете тази програма?

Авторската ни програмата, която ви предлагаме е изключителна, защото в нея е събрано най-доброто от  Виетнам, Камбоджа и Тайланд. Искаме да ви представим едно релаксиращо и екзотично преживяване, като същевременно сме изчистили динамиката, за да гарантираме оптимално удобство и пълна удовлетвореност. Чуждо ни е лишеното от чувство, главозамайващо препускане от едно място на друго, просто само за да го отметнеш, без да имаш време да го усетиш, осмислиш и да му се насладиш. 

За да бъде изживяването истинско и незабравимо, не е само просто да ви заведем дo най - емблематичните места, но и да ви покажем пулсът на мястото, за да може максимално да се докоснете до автентичното. За целта сме подбрали и специална селекция от места на който да похапнем от типичната за района кухня. А колкото до виетнамската...... тя е превъзходна, представете си най-доброто от азиатската с нотка от вдъхновението на французите.

Каним ви на едно пътешествие на което ще зарадвате сетивата си, ще се докоснете до екзотична природа, история и култура!

 

ПРОГРАМА

 

Ден 1: София - Хaной

Среща на летище София, полет за Доха. Кацане в Доха. Полет за Ханой.

Ден 2: Ханой

Добре дошли във Виетнам. Трансфер и настаняване в хотел.

Ханой - столицата на Виетнам, буквално означава „град между две реки”. Градът е красив, пълен със зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Атмосферата му може да се усети на стария площад сред древни храмове и монументи; както и на традиционните куклени представления, музикални и танцови изпълнения и концерти. Ханой е град изобилстващ от очарование -  сгради със забележителна архитектура, модерни широки булеварди редом с будистки храмове и пагоди. Ханой се слави с отлични ресторанти, сервиращи виетнамска, западна и друга азиатска кухни. Опознаването на града ще започне с Храма на литературатa  - построен в края на 11 век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам. По време на обиколката ще имате възможността да видите езерото Хоан Кием, храма на Нгок Сон. Това е най-посещаваният храм в Ханой, намира се на малък остров в северната част на езерото Хоан Кием, храмът е свързан към езерото с елегантен червен мост, който е построен в класически виетнамски стил. В храма се намира препарирана огромна езерна костенурка с тегло 250 кг. Стара легенда разказва, че през 15в., Господ изпратил на император Ле Тай То магически меч, с който да прогони китайците от Виетнам. След войната, гигантска костенурка грабнала меча и се гмурнала в дълбините, за да върне меча на неговите божествени собственици. От тук произхожда и името „Езерото на възстановения меч” – Хоан Кием. But Tower, Dai Nghien, Ба Динх (Ba Dinh) - най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите културни и политически събития в града. Ще видите комплекса Хо Ши Мин (включително Мавзолея, отвън), Президентския дворец, жилището, в което е живял Хо Ши Мин, Историческият квартал на Ханой - за да усетите пулса на града.

В късния следобед може да се насладите на традиционна представление - Куклено шоу над водата (Water Puppetry) - традиционно изкуство на Северен Виетнам. Нощувка Ханой.

Ден 3: Ханой - круиз с Glory Legend 4* в залива Халонг

Днес ще отпътуваме с автобус до залива Ха Лонг (около 4 часа). Заливът Ха Лонг е една уникална екосистема, обитавана от ендемични растения и животни и е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света. В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
На обяд пристигаме на пристанището и се настаняваме на борда на круизен кораб Glory Legend 4*. Избрахме тази круизна компания заради модерните и нови плавателни съдове с широки каюти. Отплаване. Насладете се на вкусния обяд на борда, докато корабът преминава през хиляди острови и островчета с различна форма. С бамбуков каяк ще стигнете до плаващи къщи по средата на залива, ще ловите риба, ще се насладете се на готварска демонстрация на известните виетнамски пролетни ролца и можете да участвате в готварски курс. На палубата с напитка в ръка ще изпратите последните лъчи на спускащото се над залива слънце. За вечеря ще имате пленителен залез, кареоке и отново страхотна виетнамска кухня представена от традиционни морски дарове, типични за Халонг. Нощувка на борда на кораба.

Ден 4: Залива Халонг

Денят ви в залива Халонг ще започне с клас по Тай Чи, който ще раздвижи енергийните ви потоци.Закуска придружена с кафе и зелен чай. Следва разглеждане на пещерите Sung Sot и потъналите в зеленина острови. Връщане на кораба и време за вкусен обяд, сред невероятния природен декор, докато плаваме обратно към пристанището. Нощувка в Ханой.

Ден 5: Ханой - Дананг - Хой Ан

Полет за Дананг. Пристигане и настаняване. Дананг е съчетал най-доброто от два свята – мегаполис и плажен курорт. Плажовете на Дананг са едни от най-красивите в света - ситен и ласкав пясък, 32 км почти пусти плажове с широка до 20 метра пясъчна ивица, заобиколени от планини с бухнала тропическа растителност.

Свободно време за разглеждане на града, почивка и плаж.

Или

Пожелание, възможност за посещение на градчето Хой Ан и Мраморните планини.

Мраморните планини. Живописните върхове са точно пет и са наречени на петте елемента - Thuy Son - вода, Moc Son - дърво, Hoa Son - огън, Kim Son - метал и Tho Son - земя. Естествено, гледката, която се разкрива от върха е впечатляваща, но самата планина също крие някои изненади. В мрамора са се образували естествени чудати пещери.

Градчето Хой Ан, къпе очите с цвят и красиви багри. Никъде чарът и историята на Виетнам не са устояли така дълго, както в древния пристанищен град Хой Ан, който векове наред е бил главен център за японските, португалските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци. Ще откриете много домове, храмове, минерални бани, пагоди, мостове и магазини в различна степен на съхраненост, много от които са отворени безплатно за посетителите. Цветни къщи, цветни фенери, текстил и керамика – една спокойна разходка из вековете.

Нощувка в Дананг.

Ден 6: Дананг - Bà Nà Hills, Златният мост

С автобус ще се отправите  към станцията на Bà Nà Hills или Пътят към Рая. След пристигане ще имате възможност да направите снимки при Water Fountain, след което ще може да се качите на лифта, който държи няколко рекорда на Guinness, сред които най-дълъг лифт (5801м) и най-голяма денивелация - изкачва се до 1400 м. надморска височина. Оттам ще може да се насладите на спиращи дъха гледки към Да Нанг и околните гори, воподади и Златния мост, поддържан от 2 огромни каменни ръце - най-новата архитектурна забележителност във Виетнам, отворена за посещения през юни 2018. След достигане на Bana Station ще посетите Le Jardin D'Amour - градини във френски стил винарна, пагодата Linh Ung и статуята на женската Buddha (27 метра висока). Недалеч се намира и френския комплекс Mercure Bana Hills, който се състои от френски вили, превърнати в хотел с ресторанти, различни сувенирни магазини, винарни и средновековни пивници. Свободно време за кратка почивка и обяд. Екскурзията ще продължи с посещение на увеселителния парк Fantasy Park, разположен на 21000 кв.м. площ, където ще може да се насладите на разнообразни атракциони – парк на динозаврите и др. Идейният проект е базиран на новелите на Жул Верн - Капитан Немо – „Двадесет хиляди левги под водата“ и „Пътешествие до центъра на Земята”. Връщане в хотела. Нощувка Дананг.

Ден 7: Дананг - Хо Ши Мин

Полет за Хо – Ши – Мин. Разглеждане на централната част на града: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон. Ще видим и сградата на Операта, построена по подобие на Опера Гарние в Париж. Следва посещение на емблематичната Сграда на обединението (бившия Президентски дворец) - тя е била резиденция на президента на Южен Виетнам и щаб на американската армия. На 30.04.1975 г. северновиетнамските войски навлизат с танкове в града, завземат го и отвеждат южновиетнамския президент в Националното радио, за да обяви капитулацията на Южен Виетнам. Сградата е превърната в дворец на обединението, свидетел на ожесточената война. Продължаваме км Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил. Ще видите също и катедралата Нотр Дам построена в периода 1863 - 1880 г.  от френските колонизатори, изградена изцяло с материали, внесени от Франция. Оттук, пеша ще се отправите към пазара Бен Тан /Ben Thanh/, един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитате ежедневието на местните и да усетите живота, колорита и екзотиката на източните пазари. Нощувка в Хо Ши Мин.

Ден 8: Хо Ши Мин – тунелите Ку Чи и делтата на Меконг

Тунелите Ку Чи са наистина  впечатляващи, респект към  силата на виетнамският дух. 25 години копани на ръка в твърда глинеста почва тунелите са на 3 етажа, започнати през 1948 г., като тунел дълбок 3 метра се е изкопавал (на ръка) за 24 часа от 3–4 човека, а пръстта се хвърляла с панери в реката. Интересни тактики са прилагали войниците на виетконгската армия, като например – носили са еднакви сандали, наречени хошиминки, ходейки в редица в едни и същи стъпки – тактика за объркване на американците за брой на войниците, поръсване около шахтите за проветрение с пипер и силни подправки – за заблуда на кучетата, които са ползвали американците за да откриват входовете на тунелите, своеобразни клапани за затваряне на отсечки от коридорите, в случай, че врагът подпали някой тунел.

По желание ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания. Преди да отпътувате за делтата на Меконг, по пътя ще спрете за обяд в местен ресторант, и отново ще се  насладите на виетнамската кухня.  Меконг има изключително важна роля в живота на виетнамците и тази екскурзия ще ви покаже защо. Приключението продължава към Ми То (My Tho) - родното място на кокосовия орех. Днес ви очаква екзотична разходка по красивата делта на Меконг. Ще наблюдаване живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостирате на един от 4-те острова по делтата, ще се насладите на пресни тропически плодове, поднесени под звуците на южно-виетнамска народна музика. Ще се качите в традиционните плоскодънни местни лодки „сампан“ и през малките канали на делтата, обрасли с кокосови палми ще достигнете до местните производители, където ще опитате традиционния меден чай, сладко кокосово мляко, кокосови бонбони и оризово вино.
Връщане в Сайгон. Вечерта по желание – посещение на някой от многобройните и модерни панорамни барове на този великолепен източен мегаполис. Може би ще се учудите, но тук са едни от най-добрите нощни клубове в света. Нощувка Сайгон.

Ден 9: Сайгон – Сием Рип – Тонле Сап

Полет за Сием Рип. Пристигане и настаняване в хотела.

Ще имате възможност да посетите водно село в езерото Тонле Сап и да се запознаете отблизо с традициите на местните хора и как са се адаптирали към променящите се сезони, изграждайки наколни жилища, училища и административни сгради. Разходката с лодка в спокойните води на езерото, заобиколени от птици, маймуни, мангрови гори и оризови поля ще ви покаже истинското лице на живота в Камбоджа. От борда на борда, ще се насладете на невероятния залез над водата.

Връщане в хотела и свободно време за вечеря. По желание – Апсара шоу с едни от най-изящните танцьорки на Изтока. Апсарите са чаровниците на Изтока. Родени са от водата и олицетворяват нейната женска енергия. Тези божествени нимфи, столетия наред доминират в танца, скулптурата, литературата и изобразителното изкуство на Югоизточна Азия. Имат небесен произход, но живеят светски живот. Всяко тяхно движение излъчва изтънченост, елегантност и женственост. Изящни, млади и изкусителни, те често предизвикват възхищение и вълнуват въображението. По природа са ефирни и могат да летят, затова често ги сравняват с ангелите. Свързани са с култа към плодородие и могат да променят формата си във физическия свят. Програмата е с включена вечеря, представена е автентична кхмерска кухня и други изкушения от Азия, трансфера от и до хотела е с типичните тук-тук. Нощувка в Сием Рип.

Ден 10: Сием Рип - Ангкор Ват, Ангкор Том

Закуска. Целодневна обиколка на Ангкор Ват и руините на околните кхмерски храмове – най-известните паметници на ЮНЕСКО в Камбоджа, привличащи над два милиона туристи всяка година. Целият храмов комплекс обхваща над 400 кв. км и е построен в периода от 9 до 15 в. от могъщите крале на Кхмерската империя. Тайнствените храмовете изненадват със своето изящество на формите и с майсторството на древните строители. Сред тях ще се почувствате като във филмов декор, точно като Индиана Джоунс или Лара Крофт.
Разглеждане на Южната порта на Великия град Ангкор Том, храма Бафуон, храма Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица, Терасата на слоновете, храма Та Пром, построен в края на 12 век като будистки манастир, известен с огромните дървета, които са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера.
Обяд в местен ресторант и посещение на най-впечатляващия храм от комплекса – Ангкор Ват. Точно това е времето за снимки, предвид ъгъла на падане на слънчевите лъчи. Това е най-големият и най-добре запазен кхмерски храм – образец на древната архитектура и символ на Камбоджа. Изобразен е и на националния флаг на страната. В сътворението му са положени древните представи за света: централната кула символизира дома на боговете – планината Меру; външните му стени са планините, заобикалящи света; а огромният ров – океана. Освен с величието и хармонията си храмът впечатлява и с барелефите на танцьорки и нимфи, покриващи стените му. Завършекът на деня ще бъде невероятният залез над древния град, който ще посрещнем от хълма Пном Бакенг.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка в Сием Рип.

Ден 11: Сием Рип - Банкок

Полет за Банкок. Пристигане в Банкок. Трансфер и настаняване в хотел.
Обиколката ни ще започне със зашеметяващата гледка – Кралският дворец и Храмът на изумрудения Буда. Храмът е построен в края на XVIII в. от Рама I, за да съхранява Изумрудения Буда /Пра Кео/ – най-святата статуя, която за тайландския народ е символ на могъществото, божествеността и просвещението на страната.
Grand Palace едно от най-величествените чудеса на Азия и сред най-красивите творения на Сиамския кралски двор. Бил е седалище на монарсите на Тайланд от средата на XVIII в. до 30-те години на XX в. Перлата на Банкок обхваща над 100 сгради, в които е събрана 200-годишна история на дворцовия живот. В ранният след обяд, продължаваме обиколката типично по тайландски с тук-тук такси към Wat Pho (Полегналият Буда) –  позлатен, дълъг 46 м. и висок 15 м. От другата страна на  реката е храма Ват Арун, изобразен на повечето монети в Тайланд. Той е по-малък, но много красив и различен. Вечерта по желание следва круиз с включена вечеря и шоу програма по река Чао Прая. На круизния кораб Бяла орхидея ще бъдете посрещнати с разхладителна напитка и класически тайландски танци. По време на пътуването ще имате възможност от друг ъгъл да видите забележителностите на Бангкок, които блестят в тъмното – Grand Palace, Wat Pho, (Храмът на полегналият Буда), Wat Arun (Храмът на зората) и много други. В 20:00 ще бъде сервирана вечеря на шведска маса с голямо разнообразие от възхитителни ястия, вариращи от традиционната тайландска до западна кухня, последвана от десерти. Докато се наслаждавате на храната си, ще се забавлявате с музика на живо и кабаретно шоу. След вечеря можете да се отпуснете на откритата палуба, от където ще се удивите на 360-градусов изглед към Бангкок. Нощувка в Банкок.

Ден 12: Банкок - Дамнеон Садуак, Маеклонг Маркет

Свободно време за разходка или по желание целодневна екскурзия до Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с релси (Maeklong Railway Market)
Плаващият пазар се намира на 110 км от Банкок. Ще продължим пътуването на типични дървени дългоопашати лодки, за да достигнем до вътрешността на плаващия пазар. Местните хора разказват, че канала, е бил предназначен за транспортен коридор, водещ към столицата. С течение на времето тази функция се променя и днес е популярна туристическа дестинация. Това е мястото, където можете да видите начина, по който местните пазаруват плодове и зеленчуци от малките си дървени лодки.  Днес освен плодове и зеленчуци на пазара ще намерите много сувенири и ръчно изработени изделия. Ще видите също традиционни тайландски къщи и начина, по който местните използват дървените лодки в ежедневието си.

(Maeklong Railway Market) – на пръв поглед изглежда като всеки друг пазар на открито – тропически плодове и зеленчуци, разнообразие от сушени подправки, прясна риба и други местни хранителни продукти. Хората се движат през тълпата и пазаруват от сергиите каквото им е необходимо. Пазарът е разположен върху релсите на влака и е покрит с ниски тенти. Идва и най-интересната част, когато в далечината се чува сирена на влак. Множеството хора бързо се отдръпва от релсите, тентите също, за да му се направи място да мине по пътя си, лъкатушещ между сергиите, след което всичко се връща обратно.
Връщане в хотела около 18 ч.

Вечерта по желание посещение на лейди-бойс, кабаре шоу. Нощувка в Банкок.

Ден 13: Банкок - София

Полет за София.

Ден 14: София

Хотели
  • 2 нощувки със закуски в Ханой - хотел Hanoi Paradice Center Hotel & Spa 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Дананг - хотел Centara Sandy Beach Resort Danang 4 * или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Сайгон - хотел Winsuites Saigon 4 * или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Сием Рип – хотел Central Corner d’Angkor 4 * или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Банкок – хотел Furama Xclusive Sukhumvit 4* или подобен;
  • Круиз в залива Халонг Glory Legend Cruises 4* - 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря и напитки 4*;
Допълнителни екскурзии
  • Екскурзия до Хой Ан и Мраморните планини с включен обяд – 6о евро
  • Вечерно шоу Апсара (Сием Рип) с включена вечеря и тук – тук трансфер – 5о евро
  • Целодневна екскурзия до Плаващия пазар и Пазара с влака (Банкок) – 75 евро
  • Kруиз с включена вечеря и шоу програма по река Чао Прая (Банкок) – 75 евро
  • Посещение на лейди-бойс, кабаре шоу (Банкок) – 75 евро

Цената включва

  • Самолетни билети София – Доха – Ханой  – Дананг – Хо Ши Мин – Сием Рип – Банкок - София ;
  • 1 чекиран багаж с тегло до 30кг за международни полети;
  • 1 ръчен багаж с тегло до 7 кг на човек за международни полети;
  • Летищни такси;
  • Всички трансфери по програмата
  • 11 нощувки, както следват:
  • 2 нощувки със закуски в Ханой - хотел Hanoi Paradice Center Hotel & Spa 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Дананг - хотел Centara Sandy Beach Resort Danang 4 * или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Сайгон - хотел Winsuites Saigon 4 * или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Сием Рип – хотел Central Corner d’Angkor 4 * или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Банкок – хотел Furama Xclusive Sukhumvit 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря и напитки - Круиз в залива Халонг 4*;
  • Екскурзия Ба На Хилс - Златният мост, с включен обяд;
  • Посещение на тунелите Ку-Чи , с включен обяд в местен ресторант,плодове и напитки
  • Посещение на плаващото селище в езерото Тонле Сап
  • Туристическа обиколка на Банкок - Гранд Палас, Храма на зората
  • Туристическа обиколка на Ханой
  • Куклено шоу над водата (Water Puppetry) в Ханой
  • Туристическа обиколка Хо-Ши-Мин (Сайгон)
  • Пътуване по делтата на река Меконг
  • Посещение на храмовият комплекс Ангкор Ват с включен обяд и напитки
  • Съдействие за визи
  • Водач от България;
  • Местни екскурзоводи;
  • Медицинска застраховка;
 
           

Цената не включва

  • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори (50 usd заплащат се предварително в България);
  • Лични разходи;
  • Виза за Виетнам;
  • Виза за Камбоджа;
  • Виза за Тайланд;
  • Входни такси, билети за музей и атракциони
  • Застраховка „ Отказ от пътуване“ (Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.);  доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.;
 
 Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание: 
  • Екскурзия до Хой Ан и Мраморните планини с включен обяд – 6о евро
  • Вечерно шоу Апсара (Сием Рип) с включена вечеря и тук – тук трансфер – 5о евро
  • Целодневна екскурзия до Плаващия пазар и Пазара с влака (Банкок) – 75 евро
  • Kруиз с включена вечеря и шоу програма по река Чао Прая (Банкок) – 75 евро
  • Посещение на лейди-бойс, кабаре шоу (Банкок) – 75 евро