Егейска приказка и древна Ликия комбинирана програма от София

ВИД ТРАНСПОРТ: Комбиниран ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни / 7 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ:

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 24.04.2021

Цена от 565.23 лв.
Дата Цена Запитване
24.04.2021 от 565.23 лв. Запитване
Програма по дни
 
Описание

ЛЯТО 2021 ТУРЦИЯ „ПЛАТИ 25 ЕВРО ПРИ ЗАПИСВАНЕ И ДОПЛАТИ 25 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ“

Кампанията „Плати 25 евро при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“ е валидна за резервации направени до 28.02.2021.

Комбинирана програма - 7 нощувки, тръгване с автобус от София, връщане със самолет от Милас/ Бодрум/


Описание / Транспорт

Заминаване с автобус:

 •  От София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград

Връщане със самолет:

VBB6002 11:30 Бодрум/ Милас/ - 13:00 София

Авиокомпания: ALK Airlines

Адрес на авиокомпанията: София, 1574 бул. Шипченски проход №63

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Описание / допълнителни услуги
 • Разходка с корабче по река Далян и посещение на плаж Изтузу с кална баня и включен обяд – 25 евро. 
 • Разходка с корабче до остров Кекова с включено посещение на църквата Св. Николай Чудотворец и обяд – 25 евро.
 • Полудневна екскурзия в гр. Едремит – 20 евро.
 • Полудневна екскурзия във Фетие – 20 евро.
 • Eкскурзия до Острова на Клеопатра – 25 евро
 •  Полет с парапланер във Фетие – 90  евро
 • Посещение на Памуккале -  35  евро

Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:

Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека.

Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор.

Цени на входните такси на музеите (заплащат се само в турски лири):

 •  Хиераполис в Памуккале - 50 турски лири

Информация за туристическия пакет

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 28.02.2021 от КАМПАНИЯТА  „Плати 25 евро при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“.

1. Плащания:
1.1 Депозит в размер на 25 евро на възрастен.
1.2 Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.

2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка.
2.2 При отказ от пътуване след указания в т 2.1 срок, Потребителят губи заплатения депозит в размер на 25 евро на възрастен.
2.3 При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.
2.4 Емералд Травел България настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПО РЕЗЕРВАЦИИ ЗА ЛЯТО 2021 от 01.03.2021:

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ, ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 40 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.

Визов режим: няма изисквания за визи.

Място, дата и часове на отпътуване:

 • Датите на отпътуване са обявени в ценовите таблици за всеки хотел.
 • Тръгване от София в приблизителни часове от 05.00
 • В пътуването е включен транспорт с ферибот на Дарданелите, като качването на същия е в съответствие с техническата възможност и работните часове на плавателното средство.
 • Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 5 нощувки се ползват 5 закуски, 5 вечери или същия брой обяди и междинни хранения в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално ценитеи условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените за ранно записване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333


Пакетните цени включват
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
Чартърен полет Бодрум - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
Групов трансфер летище - хотел - летище
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* в Едремит .
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Halici Otel 3* или подобен в района в района на Памуккале
2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Caria Nish Hotel 3* или подобен в района на Далян
2 нощувка със закуска и вечеря в хотел Harman Otel 3* или подобен в района на Фетие.
1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Мармарис
Туристическа програма с екскурзовод на български език.
Екскурзоводско обслужване в Бергама, Далян, Кекова, Памуккале, Фетие, Гьочек, Едремит, Мармарис от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.

Пакетните цени не включват
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси

Програма
Ден 1

Отпътуване в 5:00 ч. за Едремит от София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград. Въпреки своята вековна история, Едремит е малък и модерен град. Разположен на красивото Eгейско крайбрежие. Около заливът Едремит,  известен и като Маслинената Ривиера,  има серия от добри курорти – Кючуккую, Алтънолук, Акчай (спа център с много минерални извори). Тук е и Националния парк Каз даъ, със своята чутовна природа, приятни зелени площи за почивка и горещи минерални извори, Според митологията тук се е провел първият конкурс за красота в историята. Пристигане следобед. Настаняване в хотела.

Възможност за релаксиране в СПА центъра и термалните басейни на хотела -  вдишване на богат на кислород въздух с аромат на борова гора и йодни морски изпарения. Възможност за полудневна екскурзия в гр. Едремит - Посещение на уникалния Музей на Зехтина (Adatepe Zeytinyaği Müzesi)- стара каменна фабрика за сапун - с експонация на древно и модерно оборудване за производство на зехтин (Küçükkuyu) и фирмения магазин  с възможност за покупка на най качествения зехтин в Турция с уникални кулинарни качества. Посещение на гр. Акчай- място, където артезианските води от планината Ида бликнат от естествени извисяващи се извори в морето; разходка по брега на Едремитския Залив и снимка пред символа на местното население Юрюци/Тюркмени - статуята на легендарната " Руса Мома" (Sarıkız). Вечеря. Нощувка в Едремит.

София  –Едремит 780 км., около 9 часаДен 2

Втори ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Бергама. Недалеч от Айвалък, близо до боровите гори на Чамлък, се намира хълм в подножието, на който ще видите скала с причудлива форма, известна като „стъпката на дявола“. Следва кратка спирка за снимки, след което програмата продължава с посещение на Акропола в Бергама. Древния град Пергамон е разположен на специално избрано място - удобно и в същото време трудно достъпно. Тук на върха на хълма се е намирала втората по големина библиотека в античността, в която са се съхранявали над 200 000 свитъци, наричани „пергаменти“. До историческия комплекс днес се стига с удобен лифт. Отпътуване за Фоча и посещение на античния град Фокея - един от дванадесетте йонийски града по малаозиатското крайбрежие на Егейско море, чието име се споменава в Омировата „Одисея“. Според Херодот корабите на фокейците имали по 50 гребци и 500 пасажери и обезпечавали доставките и търговията по цялото Средиземноморие. На старото пристанище на Фокея, откъдето са отплавали за далечните земи, са запазени пет ниши, издълбани в скалите, в които е имало статуи на богинята Кибела, на която моряците са се молели преди път за попътен вятър и благополучно завръщане у дома. Отпътуване за Денизли - Памуккале. Настаняване в хотел 3* в Памуккале. Вечеря. Нощувка в Памуккале.

Бергама  – Памуккале 268 км., около 3,5 часаДен 3

Закуска. Посещение на фабрика за килими в град Тавас – известен с ръчно изтъканите си копринени килими. Посещение на Памуккале. Казват, че ако не сте посетили Памуккале, не сте видели нищо в Турция. Каквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. Ослепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинация със свещения град Хиераполис, това определено си заслужава. Възможност за полет с полет в Памуккале. Отпътуване за Далян (в превод: риболовен бент). Настаняване в хотел 3* в Далян. Вечеря. Нощувка в Далян.

Памуккале – Далян 184 км., около 2,5 часаДен 4

Закуска. Туристичска програма в Далян. Далян придобива популярност през 1986г., когато предприемачи искат да построят луксозен хотел на близкия плаж, който е място за размножаване на застрашения от изчезване вид морски костенурки карета (caretta caretta). След международно обсъждане, проектът е спрян и сега плажът е защитена територия. Пътуването продължава с яхта по живописната делта на река Далян, разглеждане на Ликийските скални гробища, изрязани в скалите и отвесно разположени над водата, посещение на плажа на костенурките карета, който през 1995 г. печели приз за най-добър плаж в света. Свободно време за плажа Изтузу (Средиземно Mоре). Уникалното му разположение създава една нетипична гледка - само пясъкът отделя делтата на река Далян от морето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Далян.

 Ден 5

Закуска. Отпътуване за Фетие. Обзорна обиколка на залива Гьочек.  Ветроходен център Гьочек, оценен от запалените яхтсмени по цялото Средиземноморие, известен също с улица Тургут Озал, дълга улица, предлагаща луксозни магазини, интернационална кухня и музика на живо. Отпътуване за Фетие. Настаняване в хотела.

1.Възможност за обзорна обиколка на Фетие. Фетие е морски курорт в Турция, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Една от историческите особености в града, е че тук са живели най-известните гадатели, имащи огромно въздействие за хода на историята. В древността градът се е наричал Телмес и е известен като един от най-старите градове на Ликия. В IX век от н.е. градът е бил преименуван на Макри, а през 1914 г. е наречен Фетие по името на известен турски летец-изпитател Най-значителния монумент запазен от древния Телмес е скалния некропол. Тези скални гробници изсечени в канарата, която се забелязва от града, датират от VI – IV век пр.н.е. След свободно време за обяд, денят продължава с посещение на градчето Кармиласос (Karmilassos), коeто се намира на 8 км. от Фетие. Средновековното градче датира от 3000 година преди Христа. До 1922 година в това градче е имало близо 25 000 жители. И до наши дни все още са запазени останките на 4 000 къщи, библиотека, няколко малки църкви, ателиета, болници и аптеки, които са доказателство, че е процъфтявал висок социален и културен живот. Посещение на  залива Олудениз – Мъртво море, който се намира на 15 км. от Фетие. Това е истински рай с богата растителност и мек бял пясък, по естествен начин защитен от откритото море. Възможност за плаж и възможност за незабравимо преживяване -  Полет с парапланер. Олюдениз е вероятно единственото място на света, където могат да бъдат видяни стотици акро пилоти едновременно във въздуха. Гледката е невероятна – тюркоазени води на лагуната, белите плажове, зелените борови гори, лекият полъх в косите, който ще напомня, че не сънувате, а сбъдвате мечтите си.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Фетие.

Далян– Фетие  70 км., около 1 часДен 6

Закуска. Отпътуване за Кекова. Кекова - родината на Св.Николай Чудотворец. Освен с археологическите си находки, островът е известен и с красивата си природа. Тук е намерил вдъхновение Жак-Ив Кусто и е снимал по тези места „своята“ Одисея. След пристигане в морското село Ючагаз, пътуването продължава с яхта към един от 12-те острова на древната Ликия. Кекова е малък необитаем остров, около който могат да се видят потъналите във водата руини на древен град, станал жертва на земетресение през II в., както и безброй подводни красоти. Преди времето за плуване в райското заливче на Средиземно море, се посещава и най-малкото рибарско селище Симена. Денят, изпълнен с история и красота, завършва с посещение на църквата на Свети Николай Чудотворец, построена през IV в., след новата ера. Църквата се смята за третото по важност религиозно съоръжение на византийската църковна архитектура. В нея ще видите отлично съхранените и до днес фрески и ръкописи от 11-ти и 12-ти век, както и антична каменна мозайка. Връщане във Фетие. Вечеря. Нощувка.

Фетие – Кекова 130 км., около 2 часаДен 7

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Мармарис. Свободен ден в Мармарис. Настаняване в хотел 3*. Потопете се в бисерното Егейско Море и изживейте незабравими мигове. Вечеря. По крайбрежните улици е пълно с барове, ресторанти, огромни клубове с зашеметяващи шоупрограми, където партито няма начален или краен час. Може да намерите и много шоупрограми с белиденс танци и традиционни наргиле барове. В града има две обособени зони с барове и дискотеки – Дългия плаж (Uzunyali) и Улицата на баровете (Bar Street). На тези две места е концентриран нощния живот на Мармарис, там ще намерите различни заведения, според вкуса на всеки, но едно е сигурно – няма да си тръгнете преди изгрев слънце. Нощувка в Мармарис.

Възможност за допълнитлена екскурзия до Острова на Клеопатра. Той е известен със своя плаж, направен от раковини. Легендите разказват, че този природен пясък е донесен с кораби от Червено море, специално за Клеопатра. Всяка песъчинка е с перфектна сферична форма, поради тази причина, този бряг е силно защитен от правителството, за да се предотврати всякакво изземане на пясък от плажа. Според легендата, Марк Антоний и Клеопатра са плували тук, а пясъците са донесени с кораби от Северна Африка. Известно е било, че този тип пясък може да се намери само в Египет.

Фетие – Мармарис  133 км., около 2 часаДен 8

Закуска. Трансфер до летището Милас /Бодрум/

Мармарис – Милас 130 км., около 2 часа

 

ЛЯТО 2021 ТУРЦИЯ „ПЛАТИ 25 ЕВРО ПРИ ЗАПИСВАНЕ И ДОПЛАТИ 25 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ“

Кампанията „Плати 25 евро при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“ е валидна за резервации направени до 28.02.2021.

Комбинирана програма - 7 нощувки, тръгване с автобус от София, връщане със самолет от Милас/ Бодрум/

Почивки

Екскурзии