ГЕРМАНИЯ - Бавария и нейните замъци!

ВИД ТРАНСПОРТ: Автобус ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни / 5 нощувки ДЕСТИНАЦИЯ: 6 дни / 5 нощувки / 5 закуски

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

Цена от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Любляна
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в околностите на Любляна /по възможност, ако времето на пристигане позволява, вечерна разходка в центъра на словенската столица/. Нощувка.

Ден 2 Баварските Алпи – “Орловото гнездо на Хитлер”
Закуска. Отпътуване за Германия/Австрия. Пристигане в Берхтесгаден – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката вихрушка оценили това място и построили домове тук. По желание оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм, удивително ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асаньор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името “Адлерхорст” (Орловото гнездо). Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай че съоръженията не работят, се отива до езерото Кьонихзее. Настаняване в хотел в района на Тиролските Алпи/Инсбрук. Нощувка.

Баварските замъци – Боденското езеро
Закуска. Екскурзия до най – известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Разглеждане (отвън) на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833 – 37 г. върху останките на по - стар замък по заповед на Максимилиян II, който малко по – късно го приспособява в свое място за живеене. Неговият син, бъдещият крал Лудвиг II, като младеж развива тук онази любов към романтизма, която по – късно ще се изрази в изграждането на сгради, прекалено грандиозни. Посещение и на близкия Замък Нойшванщайн, много по – известен от предишно посетения. Това е едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Ден 4 Меерсбург - Констанц – остров Майнау - Мюнхен
Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. *По желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като “Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 Мюнхен - Замъкът Херенхимзее - Филах
Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Отпътуване за езерото Химзее - най – голямото в Бавария. По желание отиване с корабче до най – големия в езерото остров Херенинзел, върху който е построен изключителният замък Херенхимзее от Лудвиг II, плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е: 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Австрия. Пристигане вечерта във Филах – вторият по големина град в област Каринтия и важен пътен възел, свързващ Австрия с Италия и Словения, разположен от „слънчевата страна на Алпите“ в изключително живописен планински район, богат на термални извори и кристално чисти алпийски езера. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6 Филах - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.


София - Баварските Алпи – Тиролски Алпи - Баварските замъци Линдерхоф – Хоеншвангау – Нойшванщайн - Боденското Езеро – Остров Майнау - Мюнхен – Езерото Химзее – Филах - София

 

Цената включва

транспорт с автобус, 5 нощувки със закуски, от които 1 – в Любляна/околности в хотел 3***, 1 – в района на Тиролски Алпи/Инсбрук в хотел 3***, 1 - в района на Боденското езеро в хотел 3***, 1 – в Мюнхен в хотел 3***, 1 – във Филах в хотел 4****, такса за ферибот Меерсбург – Констанц, водач от агенцията, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.